ITU sætter rekord med 100 procent Open Access-forskning

Som det første danske universitet har IT-Universitetet opnået, at 100 procent af universitetets forskningsartikler ligger frit tilgængeligt på nettet.

Om ITUForskningJens Christian Godskesen

Alle videnskabelige artikler udgivet af ITU-forskere forrige år ligger frit og gratis tilgængelige på nettet – til glæde for erhvervsliv, embedsmænd, undervisere og samfundet som helhed.

Dermed er ITU det første danske universitet, hvis forskning er 100 procent Open Access.  

”At vi allerede nu er nået dertil skyldes en målrettet indsats de sidste par år, hvor vi har øget kvaliteten af registreringen af publikationer. I mange tilfælde kan publikationerne tilgås direkte fra ITU’s hjemmeside. Alle vores forskere og forskningsadministrationen har en stor andel i, at vi allerede nu opfylder målsætning i Danmarks Nationale Strategi for Open Access,” siger prorektor Jens Christian Godskesen.

I den Nationale Strategi for Open Access er målsætningen, at der fra 2025 og frem er uhindret, digital adgang til alle fagfællebedømte forskningsartikler fra danske forskningsinstitutioner. Det nationale gennemsnit er i år 44 procent, hvilket er en stigning på otte procentpoint fra sidste år.

DTU har med 64 procent den næststørste andel af Open Access-publikationer, efterfulgt af CBS med 48 procent.

Læs mere på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.

Se forskningsartikler fra ITU her.

Mere information

Jens Christian Godskesen, prorektor, telefon +45 7218 5276, email jcg@itu.dk

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk