ITU-forsker bliver leder af OWASP i København

OWASP, en af verdens mest anerkendte organisationer indenfor softwaresikkerhed, har udnævnt adjunkt, Alessandro Bruni, som lokal leder i København. Alessandro Bruni, som er medlem af det nyoprettede Center for Information og Tillid (CIST), forventer at organisere fire OWASP-arrangementer om året.

Institut for DatalogiForskningSamarbejderit-sikkerhed

Open Web Application Security Project (OWASP) er en verdensomspændende non-profit velgørenhedsorganisation, som har til formål at forbedre softwaresikkerhed. Siden den officielle etablering i 2004 er organisationen blevet en af de førende organisationer indenfor dette fagområde.

OWASP har en lang portefølje af kommercielt uafhængige projekter, både dokumentationsprojekter og værktøjer, som er blevet populære blandt sikkerhedseksperter, som fx skal teste webapplikationer eller designe software. Derudover organiserer de lokale ledere i OWASP et stort antal arrangementer rundt om i verden. Adjunkt ved IT-Universitetet i København, Alessandro Bruni, er nu en af dem.

- Dette er en fantastisk mulighed for at skabe opmærksomhed om cybersikkerhed, og jeg ser frem til at repræsentere OWASP i København. Danmark er et af verdens mest digitaliserede samfund. Men vi er bagud, når det handler om opmærksomhed på it-sikkerhed. Min personlige mission med OWASP er at skabe et imødekommende miljø blandt professionelle indenfor it-sikkerhed i København. På den måde, håber jeg, at vi kan bidrage til at opbygge kapacitet på området. Som forsker ved IT-Universitetet og medlem af det nye Center for Informationssikkerhed og Tillid, har jeg en god position til at skabe et netværk blandt eleverne, forskere og virksomheder på dette vigtige område, siger han.

OWASP's lokale ledere forventes at bidrage til lokale projekter, organisere kurser og workshops og tiltrække sponsorer. Indtil videre har Alessandro Bruni fået F-Secure, Dubex og TDC som kommercielle sponsorer, mens IT-Universitetet og Center for Information og Trust (CIST) er vært for arrangementerne som akademisk sponsor.

Den første officielle OWASP begivenhed afholdes den 28. marts på IT-Universitetet i København. Temaerne er web, applikationer og netværkssikkerhed. Du kan tilmelde dig på OWASP Copenhagen Chapter

For yderligere information kontakt venligst adjunkt, Alessandro Bruni på e-mail: brun@itu.dk