Tidligere ITU’ere blandt de nominerede på Independent Games Festival

Spilfirmaer med ophav på IT-Universitetet er med i den absolutte verdenselite - tre firmaer grundlagt af tidligere studerende er blandt de nominerede til årets Independent Games Festival Awards.

Martin PichlmairIværksættericomputerspilpriserInstitut for Digital Design

Med tre nomineringer eller hædrende omtaler er tidligere ITU-studerende stærkt repræsenteret ved de kommende Independent Games Festival Awards. Vinderne vil blive kåret ved den 18. udgave af festivalen i San Francisco den 14.-18. marts. En jury af brancheeksperter har udvalgt spillene blandt mere end 750 indstillinger.

Progress to 100 er nomineret til en Nuovo-pris. Dette iOS spil får ifølge anmeldelserne én til at røre skærmen med næsen, lege at man kan flyve og hamre på skærmen som en galning. Spillet er skabt af blandt andre den tidligere ITU-studerende Tim Garbos.

Affordable Space Adventures modtog hædrende omtale ved Seumas McNally Grand Prize og Nuovo-prisen. I dette spil til Wii U kan man udleve sine astronautdrømme fra sofaen. KnapNok, et af de to firmaer bag spillet, er grundlagt af de tre tidligere ITU’ere Lau Korsgaard, Dajana Dimovska og Sebbe Selvig.

Sentree modtog hædrende omtale for Nuovo-prisen. I dette multiplayer-spil til mobilen skal man samarbejde om at overleve en nat i en mørk og uhyggelig skov. Spillet er skabt af Glitchnap, der er stiftet af Mads Johansen Lassen, Jonas Maaløe og Joon Van Hove, alle tidligere ITU-studerende.

Indiespillenes svar på Sundance

Ifølge Martin Pichlmair, adjunkt på ITU, er IGF-priserne de mest prestigefulde inden for indiespil-verdenen.

“IGF er for indiespil, hvad Sundance er for indiefilm – årets vigtigste festival. Nuovo-kategorien, hvor ITU-dimittenderne er repræsenteret, hylder årets mest innovative spil. Alle tre spil fortjener prisen, men blot det at blive nævnt er et kvalitetsstempel”.