Besøg ITU

Der er rig mulighed for at besøge IT-Universitetet i København og få et indtryk af, hvad det vil sige at studere en it-uddannelse. Under et besøg kan du f.eks. møde de studerende, høre om uddannelserne og få et indtryk af studiemiljøet.Coding Café for kvinder

Om Coding Café

Går du i gymnasiet eller holder sabbatår? Vil du gerne vide mere om, hvad man lærer på en it-uddannelse, og hvad man kan bruge den til? Så kom til Coding Café på IT-Universitetet. 

Over fem undervisningsgange vil du blive introduceret til forskellige emner indenfor softwareudvikling og data science. Du vil både blive præsenteret for programmering og kunstig intelligens, og i løbet af de fem uger vil du lære at programmere hjemmeside og robotter, du vil blive introduceret til machine learning og kunstig intelligens og du vil få mulighed for at udforske big data. Underviserne studerer på bacheloruddannelsen i Softwareudvikling på IT-Universitetet, og står klar til at hjælpe dig og svare på dine spørgsmål. Derudover vil vi få et besøg fra en tidligere ITU-studerende, der fortæller om sit arbejde i tech-branchen. 

Coding Café er for kvinder i alderen 16-25, der går i gymnasiet (STX, HTX, HHX eller HF) eller holder sabbatår.  Det er gratis at deltage, og du behøver ikke at kende til programmering på forhånd. Den eneste forudsætning for at deltage er nysgerrighed gåpåmod.

Praktisk

Næste Coding Café ligger på følgende datoer: Mandag d. 2., 9., 16., 23. og 30. november. Undervisningen er i tidsrummet 17-20 på IT-Universitetet. 

Der serveres en sandwich i pausen.

Du skal selv medbringe computer. Vi stiller al anden teknologi, du skal bruge, til rådighed.

Når du har tilmeldt dig, sender vi yderligere information om dagene.

Har ud spørgsmål, er du velkommen til at skrive til codingcafe@itu.dk.I videoen kan du høre Ingrid (underviser til Coding Café) og Linea (gæst) fortælle om, hvad man lærer til Coding Café.

Når du har tilmeldt dig, sender vi en bekræftelse den følgende hverdag.IT-Camp for kvinder

Om IT-Camp

Går du i gymnasiet eller holder sabbatår? Og er du ved at overveje, hvad du gerne vil læse efter din studentereksamen? Så kan du på IT-camp afprøve om softwareudvikling eller Data Science kunne være noget for dig. 

På IT-Campen får du mulighed for at prøve kræfter med at programmere din egen hjemmeside, du får indsigt i hvordan en robot virker, lærer hvordan du går på detektivarbejde i store datamængder og bliver introduceret til at arbejde med kunstig intelligens. Derudover får du en masse inspiration til, hvad du kan med en uddannelse inden for it, du kommer til at møde en masse kvindelige studerende fra ITU samt kvinder, der arbejder i tech-branchen. 

IT-Campen er for kvindelige gymnasieelever (STX, HTX, HHX eller HF) eller dig der holder sabbatår. IT-Campen er gratis, og du behøver ikke at kende til programmering på forhånd. Den eneste forudsætning for at deltage er nysgerrighed og gåpåmod. 

Vores undervisere og studerende vil sørge for, at du får to sjove og inspirerende dage.

Program

På IT-Campen vil du blive ført gennem to spændende og udfordrende dage, der vil give dig indsigt i, hvad programmering, big data og kunstig intelligens er, og hvad du kan med det. Det sker bl.a. gennem præsentationer fra nogle af IT-Universitetets undervisere og workshops hvor du selv får lov at prøve kræfter med it- og techopgaver. 

Fold afsnittet ud og se programmet for de to dage.

Praktisk

Næste IT-Camp ligger på følgende datoer: Mandag d. 12. og tirsdag d. 13. oktober i efterårsferien. Undervisningen er i tidsrummet 9-16 på IT-Universitetet. Der serveres frokost i pausen.

Du skal selv medbringe computer. Vi stiller al anden teknologi, du skal bruge, til rådighed.

 

Når du har tilmeldt dig, sender vi yderligere information om dagene.

 

Har ud spørgsmål, er du velkommen til at skrive til it-camp@itu.dk

 

Tilmeld dig her.

Hvordan er det at være med?

I videoen kan du opleve stemningen fra IT-Camp samt høre Cæcilie (hjælpelærer) og Anne Sophie (gæst) fortælle om, hvad man laver på IT-Campen.

I dette afsnit af ITU Podcast kan du møde Melissa og Ingrid, der begge studerer softwareudvikling. Her fortæller de om deres eget studievalg, hvor de bl.a. var til IT-Camp og Åbent Hus på IT-Universitetet, og så følger vi dem under deres forberedelser til en tilsvarende IT-Camp, hvor de nu underviser.

 


{Form}

Dag 1

Formiddag:
Velkommen til IT-Universitetet
Rundtur på IT-Universitetet
Workshop: Lær at programmere en robot

Middag:
Frokost med nuværende studerende

Eftermiddag:
Workshop: Lær at programmere din egen applikation/webservice  Præsentation af bachelor i Softwareudvikling
Tak for i dag

Dag 2

Formiddag:
Oplæg om data, kunstig intelligens og bacheloruddannelsen i Data Science Workshop: Lær hvordan machine learning bruges til anbefalingssystemer
Virksomhedsbesøg: En tidligere ITU-studerende fortæller om sit arbejde i tech-branchen.

Middag:
Frokost med nuværende studerende

Eftermiddag:
Workshop: Vi går på jagt i big sundhedsdata
Perspektiver på IT: Hvad bruger man egentlig IT til? Tak for denne gang

Der kan forekomme ændringer i programmet.

Mere

SkjulStuderende for en dag

 

Er du i gang med det sidste år af din gymnasiale uddannelse eller har du sabatår, og kunne du tænke dig at snuse til livet som studerende på en af IT-Universitetets bacheloruddannelser? Så har du hvert semester chancen for at følge en studerende i løbet af en dag og snuse til hverdagslivet på universitetet. Som ”Studerende for en dag” er du sammen med en af de nuværende studerende en dag og får mulighed for at få en fornemmelse af det faglige indhold og studiemiljøet.

Du vil følge en studerende en dag på universitetet og deltage i forelæsninger, gruppearbejde og vejledningsmøder, alt efter hvordan den studerendes skema ser ud på den pågældende dag. På den måde kommer du helt tæt på hverdagen som bachelorstuderende og har hele dagen mulighed for at få svar på dine spørgsmål om uddannelserne og studielivet fra en studerende. Derudover har du mulighed for at få en samtale med en studievejleder omkring ansøgning, optagelse og studievalg.

Det er muligt at følge studerende på alle bacheloruddannelserne – det vil sige studerende på Softwareudvikling (SWU), Digital Design og Interaktive Teknologier (DDIT), Global Business Informatics (GBI) og Data Science (DS). Du skal være opmærksom på, at det faglige niveau er forskelligt alt efter hvilket studieår, den studerende går på.

Et besøg som ’Studerende for en dag’ varer ca. 4 timer og består typisk af forelæsning, øvelsestime, rundvisning og frokost med værten. IT-Universitetet byder på en sandwich i frokostpausen.

En smagsprøve på studielivet

Mød Alviya som overvejer at søge ind på ITU, og derfor meldte hun sig til at være studerende for en dag. GBI-studerende Anne Sophie følger hende rundt og giver hende en smagsprøve på at læse på ITU.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Det er muligt at tilmelde sig 2 personer til hvert besøg, så har du en ven eller veninde, der også er interesseret i at være studerende for en dag, er der mulighed for at følges ad. Klik for at tilmelde dig.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Studie- & Karrierevejledningen.

Vi har åbent for tilmeldinger her i efteråret 2020 - husk at orientere dig om Corona retningslinjer før dit besøg på ITU.Gymnasiebesøg

Hvis du eller din lærer er interesseret i at opleve IT-Universitetet på nært hold, f.eks. i forbindelse med en studietur, så er der god mulighed for det. IT-Universitetet tilbyder gymnasiebesøg, som er for gymnasiale skoleklasser. Under besøget vil du:

 • Møde nuværende bachelorstuderende og høre om det faglige indhold på uddannelserne
 • Blive klogere på, hvordan livet som studerende ser ud og høre om studiemiljøet på ITU
 • Få en rundvisning på universitetet
 • Prøve kræfter med at udvikle it-løsninger på baggrund af en projektcase
 • Møde en studievejleder og få svar på dine spørgsmål om optagelseskrav

Et besøg tager normalt tre timer, hvor klassen introduceres til studielivet på universitetet.

For yderligere information og forespørgsel om besøg, kontakt venligst kommunikationsrådgiver, Line Beck, på abrb@itu.dk

Et besøg tager normalt tre timer, hvor klassen introduceres til studielivet på universitetet.
Et besøg tager normalt tre timer, hvor klassen introduceres til studielivet på universitetet.
Et besøg tager normalt tre timer, hvor klassen introduceres til studielivet på universitetet.


Studiepraktik uge 43

Hvert år i uge 43 tilbyder IT Universitetet tre dages studiepraktik for dig, der er i gang med det sidste år på en gymnasiel uddannelse eller som har afsluttet én. Studiepraktik er for dig, der gerne vil snuse lidt til, hvad det vil sige at læse på IT Universitetet og finde ud af, om det måske er noget for dig.

NB. I 2020 holder vi studiepraktikken online tilmeld dig ved at sende en mail til Sanne på saab@itu.dk.

Målet med studiepraktikken er at give et indblik i, hvordan man studerer hos os. Hvad læser man på kurserne, hvordan forbereder man sig, hvordan foregår projektarbejde og hvilke sociale aktiviteter, kan man engagere sig i ved siden af studierne.

I studiepraktikken kan du opleve:

 • At deltage i en forelæsning
 • At møde studerende og høre hvorfor de valgte deres uddannelse
 • At blive klogere på, hvordan livet som studerende ser ud
 • At møde en studievejleder, der kan fortælle om de mange uddannelsesmuligheder på ITU
 • At arbejde på et tværfagligt projekt, hvor du skal udtænke IT-løsninger
 • At få mulighed for at stille spørgsmål til nuværende studerende og opleve studiemiljøet
 • At vi har gjort vores bedste for at du kan opleve studiemiljøet på ITU - næsten som hvis du var her selv

Du kan læse mere om studiepraktik på www.studiepraktik.nu.

Åbent Hus

Åbent Hus for bacheloruddannelserne

Her kan du møde studerende fra vores fire bacheloruddannelser, og du kan høre oplæg om uddannelsernes faglige indhold, studerende vil fortælle om, hvorfor de valgte IT-Universitetet, om studielivet, deres udvekslingsophold eller et spændende studieprojekt, de har lavet.

Du kan også høre et oplæg om kvote 2 ansøgning og få vejledning omkring den motiverede ansøgning. Og så kan du møde studievejlederne og få svar på dine spørgsmål om optagelsesregler og få vejledning omkring dit valg af uddannelse.

Det næste Åbent Hus for bacheloruddannelserne er i februar 2021. Det bliver afholdt online, og du vil kunne finde dato og program her, når det er faldet på plads.Åbent Hus for kandidatuddannelserne

Her kan du høre oplæg om vores fem kandidatuddannelser og deres faglige indhold. Du kan møde studerende og høre om, hvad det vil sige at læse på IT-Universitetet, og hvorfor de valgte deres studie. Du kan også blive klogere på, hvad man kan arbejde med som cand.it og høre om udveksling. Du kan få svar på dine spørgsmål om optagelsesreglerne og få vejledning i, hvilken uddannelse der er rigtig for dig.

Der er Åbent Hus for samtlige kandidatuddannelser i februar 2021. Få besøg af ITU

Der er også mulighed for at få besøg af IT-Universitetet. Med undervisningspakkerne 'Digital Dannelse' og 'Coding Classes' kommer vi ud og underviser gymnasieklasser i emner relateret til it. Du kan læse mere om de to undervisningstilbud nedenfor.


Digital Dannelse

Digital dannelse

IT-Universitetet tilbyder undervisningspakken ’Digital dannelse’, som styrker gymnasieelevers bevidsthed om, hvordan de gebærder sig i den virtuelle verden. To studerende fra IT-Universitetet kommer ud på jeres skole og underviser i 1½ time i en kombination af oplæg, diskussion og konkrete øvelser. 'Digital dannelse' fokuserer på, at eleverne bliver mere bevidste om, hvad deres færden på sociale medier betyder og bedre til at beskytte deres privatliv. De får nogle helt enkle redskaber til dette undervejs. 

Digital Dannelse har eksisteret siden 2016, og har siden været en stor succes, hvor vi har besøgt hundredevis af gymnasieklasser. I efterfølgende feedback har eleverne givet udtryk for, at undervisningen havde givet dem en større bevidsthed om i hvilket omfang, at de afleverede privatlivsoplysninger til tredjepart, hvad de skulle tænke på i forhold til at bruge sociale medier, og hvordan de kunne beskytte deres privatliv med nogle ganske enkle redskaber.

Læs Gymnasieskolens reportage fra undervisernes besøg på Niels Brock Handelsgymnasium i november 2016.

I videoen til højre kan du høre Mikkel fortælle om undervisningspakken ’Digital dannelse’, og hvad han bl.a. fortæller om, når han laver workshops om digital dannelse for landets gymnasieklasser.

Fokus i undervisningen

Undervisningen styrker eleverne i:

 • at forstå hvad der er god brug af sociale medier
 • individuelt og i samarbejder at bidrage i en virtuel verden
 • at forholde sig kritisk til at deltage i kommunikation som borgere i et digitalt og demokratisk samfund
 • at være bevidste om omfanget af deres digitale fodspor 
 • at få værktøjer til at begrænse deres digitale fodspor

Det er stadig muligt at booke en undervisningspakke i Digital Dannelse til efteråret 2020. Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du er interesseret i at høre mere. Pakken er for både STX, HTX, HHX og HF. 


Coding Classes

IT-Universitetet i København tilbyder undervisningspakken ’Coding Classes’, som giver gymnasieelever indblik i en verden med it. To studerende fra IT-Universitetet i København underviser i 1½ time i en kombination af oplæg og konkrete øvelser. 'Coding Classes' fokuserer på, at eleverne skal opleve den skabende og kreative side af at arbejde med it. De får selv lov at arbejde med programmering og skrive koden, og når undervisningen er omme, har de lavet deres egen lille hjemmeside.

Undervisningen foregå på IT-Universitetet i København. For gymnasier i Hovedstadsområdet kan undervisningen også foregå på jeres skole. Tilbuddet er både for STX, HTX, HHX og HF. 

Fokus i undervisningen

Undervisningen styrker eleverne i:

 • at forstå hvad programmering går ud på
 • at få værktøjer til at arbejde med programmering
 • at få indblik i hvor it bliver brugt og hvad man kan med det

Kontakt os her, hvis du er interesseret i at booke 'Coding Classes'-pakken.

3 måder at få flere kvinder ind på it-uddannelserne.

Læs om Coding Classes på Sankt Annæ Gymnasium i maj 2019.

»

Eleverne bruger computerprogrammer hele tiden, men det er også meget sundt at have en lille smule forståelse af, hvad det egentlig er, de gør. Så kan man måske også være mere kritisk både i forhold til at se muligheder og begrænsninger.

Tabita Winther, gymnasielærer, Skt. Annæ Gymnasium

«Tech Karrieredag for kvindelige gymnasieelever

IT-Universitetet i København afholder løbende Tech Karrieredage for kvindelige gymnasieelever i samarbejde med danske it- og tech-virksomheder.

Karrieredagene giver de kvindelige gymnasieelever et indblik i, hvordan det er at arbejde med it, og de vil blive præsenteret for kvindelige rollemodeller, der bruger teknologien til at løse forskellige typer problemer i vores samfund.

Temaet for karrieredagene varierer afhængigt af, hvilken virksomhed der samarbejdes med, men fælles for Tech Karrieredagene er, at kvinderne skal løse en case, der har afsæt i virkeligheden. De får dermed indblik i karrieremulighederne i it-branchen, og de bliver præsenteret for rejsen fra gymnasium til arbejdsmarked.

Tech Karrieredag læner sig desuden op ad ”Karrierelæring”.

 

Fakta om Tech Karrieredag

 • Afholdes hos virksomheden eller på IT-Universitetet i København. 
 • Er for kvindelige gymnasieelever fra alle gymnasiale uddannelser (STX, HTX, HHX, HF) 
 • Er gratis. 
 • Er for hold af minimum 20 elever. 
 • Karrieredagen varer en hel skoledag og vil normalt ligge i tidsrummet 9-15. 

Hvis du er interesseret i at booke Tech Karrieredag, så skriv til Dorthe.