Besøg ITU

Der er rig mulighed for at besøge IT-Universitetet i København og få et indtryk af, hvad det vil sige at studere en it-uddannelse. Under et besøg kan du f.eks. møde de studerende, høre om uddannelserne og få et indtryk af studiemiljøet.Åbent Hus

Åbent Hus for bacheloruddannelserne

Vi holder Åbent Hus for vores fire bacheloruddannelser igen den 28. februar 2023 kl. 14:30-19:30. Her kan du høre oplæg om uddannelsernes faglige indhold, studerende vil fortælle om, hvorfor de valgte IT-Universitetet, om studielivet, deres udvekslingsophold eller et spændende studieprojekt, de har lavet.

Læs mere og find program for dagen her.

Du kan også høre et oplæg om kvote 2-ansøgning og få vejledning til den motiverede ansøgning. Og så kan du tale med studievejlederne og få svar på dine spørgsmål om optagelsesregler og få vejledning omkring dit valg af uddannelse.


Åbent Hus for kandidatuddannelserne

Vi holder Åbent Hus på vores kandidatuddannelser igen den 7. februar 2023 kl. 14:00-19:45. Her kan du høre oplæg om vores seks kandidatuddannelser og deres faglige indhold. Du kan møde studerende og høre om, hvad det vil sige at læse på IT-Universitetet, og hvorfor de valgte deres studie. Du kan også blive klogere på, hvad man kan arbejde med som cand.it og høre om udveksling. Du kan få svar på dine spørgsmål om optagelsesreglerne og få vejledning i, hvilken uddannelse der er rigtig for dig.

Læs mere og find program for dagen her.
Coding Café for kvinder

Om Coding Café

Går du i gymnasiet eller er allerede blevet student? Vil du gerne vide mere om, hvad man lærer på en it-uddannelse, og hvad man kan bruge den til? Så kom til Coding Café på IT-Universitetet. 

Til Coding Café bliver du over 5 uger introduceret til forskellige emner indenfor softwareudvikling og data science. Du får mulighed for at prøve kræfter med forskellige aspekter af programmering og kunstig intelligens, og i løbet af de fem uger vil du blandt andet lære at programmere hjemmeside, du vil blive introduceret til arbejde med kunstig intelligens og "big data" og du vil prøve at grave efter samfundsrelevant viden i store datamængder. Du får samtidig en indsigt i, hvad man lærer på en it-uddannelse, og hvad man kan arbejde med bagefter.

En række kvindelige undervisere der studerer på bacheloruddannelserne i Softwareudvikling og Data Science på IT-Universitetet står klar til at hjælpe dig og svare på dine spørgsmål. Derudover vil vi få besøg af en tidligere ITU-studerende, der fortæller om at arbejde på den anden side af en uddannelse fra vores universitet.

Hvem er det for?

Coding Café er for kvinder i alderen 16-25, der går i gymnasiet (STX, HTX, HHX eller HF), eller som allerede er blevet student*. Det er gratis at deltage, og du behøver ikke at kende til programmering på forhånd. Den eneste forudsætning for at deltage er nysgerrighed gåpåmod.

*Er du i tvivl om, hvorvidt du må deltage på Coding Café? Tøv ikke med at skrive til os på codingcafe@itu.dk, selvom du er ældre end 25 og ikke går i gymnasiet eller lige er blevet student.

Praktisk

Næste Coding Café finder sted på følgende fem torsdage i foråret 2023: 2., 9., 16., 23. og 30 marts.

Hvis du gerne vi have besked, når vi åbner for tilmelding, kan du sende en mail til codingcafe@itu.dk.

Hvor: IT-Universitetet i København, Rued Langgaards Vej 7, 2300 København S.

Hvornår: 2., 9., 16., 23. og 30 marts 2023, kl. 17.00-20.00.

Du skal selv medbringe computer. Vi stiller al anden teknologi, du skal bruge, til rådighed. Der serveres en sandwich i pausen.

Når du har tilmeldt dig, sender vi yderligere information om dagene.

Der et begrænset antal pladser. 

Deltager du i alle lektioner, kan du få et deltagerbevis. Hvordan er det at være med?

I videoen kan du høre Ingrid (underviser til Coding Café) og Linea (gæst) fortælle om, hvad man lærer til Coding Café.
 

 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på codingcafe@itu.dk

Tidligere deltagere siger 

"Det bedste ved Coding Café er at man laver nogle hyggelige opgaver, får information om ITU og nye gode venner - og især variationen mellem det, var virkelig godt!"

"Jeg var usikker på hvilken uddannelse jeg skulle vælge, og så var det virkelig godt at prøve det af og tale med underviserne om forskellen på de forskellige uddannelser. Nu ved jeg, at jeg vil vælge Data Science." 

"Jeg var rigtig meget i tvivl om, hvad jeg ville vælge, og om IT overhovedet var for mig, så det var rart at få mere indblik i, hvordan arbejdet kunne se ud, hvordan man laver arbejdet og hvordan ens karriere kunne se ud i fremtiden"

IT-Camp for kvinder

Om IT-Camp

Er du nysgerrig på it og tech? Og skal du til at søge ind på en bacheloruddannelse? Så kan du på IT-Camp afprøve, om uddannelserne Softwareudvikling eller Data Science kunne være noget for dig. 

På IT-Campen får du mulighed for at prøve kræfter med at programmere din egen hjemmeside, lærer hvordan du går på detektivarbejde i store datamængder og bliver introduceret til at arbejde med kunstig intelligens. Derudover får du en masse inspiration til, hvad du kan med en uddannelse inden for it. Du kommer også  til at møde kvindelige studerende fra ITU, et eksempel på en der arbejder i tech-branchen og en masse andre unge kvinder, der interesserer sig for it ligesom dig.  

Hvem er det for?

IT-Campen er for kvinder, der er gymnasieelever (STX, HTX, HHX eller HF) eller allerede er blevet studenter. IT-Campen er gratis, og du behøver ikke kende til programmering på forhånd. Den eneste forudsætning for at deltage er nysgerrighed og gåpåmod. 

Vores kvindelige undervisere og studerende vil sørge for, at du får to sjove og inspirerende dage.

Program

På IT-Campen vil du blive ført gennem to spændende og udfordrende dage, der vil give dig indsigt i, hvad programmering, data og kunstig intelligens er, og hvad du kan bruge det til. Det sker bl.a. gennem præsentationer og workshops, som giver dig mulighed for selv at prøve kræfter med at løse it-opgaver. 

Praktisk

Næste IT-Camp finder sted i påskeferien 2023, mandag den 3. og tirsdag den 4. april. Du kan allerede nu sende en mail til it-camp@itu.dk, hvis du vil have besked, når vi åbner for tilmelding.

Undervisningen er i tidsrummet kl. 9.00-16.00 på IT-Universitetet begge dage. Vi serverer frokost og snacks i pauserne.

Du skal selv medbringe computer. Vi stiller al anden teknologi, du skal bruge, til rådighed.

Når du har tilmeldt dig, sender vi yderligere information om dagene.

Deltager du i alle lektioner, kan du få et deltagerbevis

Tilmelding

Du kan sende en mail til it-camp@itu.dk, hvis du har spørgsmål om IT-Camp i foråret 2023.

Fold afsnittet "Mere" ud og se programmet for de to dage.
Hvordan er det at være med?

I videoen kan du opleve stemningen fra IT-Camp samt høre Cæcilie (hjælpelærer) og Anne Sophie (gæst) fortælle om, hvad man laver på IT-Campen.

I dette afsnit af ITU Podcast kan du møde Melissa og Ingrid, der begge studerer softwareudvikling. Her fortæller de om deres eget studievalg, hvor de bl.a. var til IT-Camp og Åbent Hus på IT-Universitetet, og så følger vi dem under deres forberedelser til en tilsvarende IT-Camp, hvor de nu underviser.

 

Tidligere deltagere siger om IT-Camp:

"Det bedste ved IT-Camp var at vi kunne stille spørgsmål til folk der kender uddannelserne og få en blød introduktion til programmering."

"Det var virkelig godt at høre om de studerendes egne oplevelser, deres veje til studiet og studiemiljøet - altså at det som jeg ikke bare lige ville kunne læse mig frem til på itu.dk"

"Opgaverne og undervisningen har været super spændende!"

"Efter IT-Camp er jeg nu helt sikker på mit studievalg. Jeg er blevet meget mere fortrøstningsfuld omkring at jeg sagtens kan klare/gennemføre en IT-uddannelse."

"Jeg vil helt klart anbefale andre at deltage i IT-Camp. Alle mine venner, der deltog overvejer i høj grad en uddannelse på ITU, og jeg synes også at teknologi er sygt spændende og relevant!"

 


Dag 1 - Softwareudvikling

Velkommen til IT-Universitetet
Rundtur på IT-Universitetet
Workshop: Lær at programmere en robot

Frokost med nuværende studerende
Workshop: Lær at programmere din egen applikation/webservice i HTML, CSS og Javascript
Præsentation af bachelor i Softwareudvikling
Tak for i dag


Dag 2 - Data Science

Velkommen til IT-Universitetet online dag 2
Oplæg om kunstig intelligens, machine learning og bacheloruddannelsen i Data Science
Workshop: Lær grundlæggende programmering i Python
Frokost med nuværende studerende
Virksomhedsbesøg: En tidligere ITU-studerende fortæller om sit arbejde i tech-branchen
Workshop: Lav din egen machine learning model 
Spørg os om alt
Tak for denne gang

Der kan forekomme ændringer i programmet.Mere

SkjulStuderende for en dag

Er du i gang med det sidste år af din gymnasiale uddannelse eller har du sabbatår, og kunne du tænke dig at snuse til livet som studerende på en af IT-Universitetets bacheloruddannelser? Så har du hvert semester chancen for at følge en studerende i løbet af en dag og snuse til hverdagslivet på universitetet. Som ”Studerende for en dag” er du sammen med en af de nuværende studerende en dag og får mulighed for at få en fornemmelse af det faglige indhold og studiemiljøet. 

Du vil derfor følge en studerendes undervisning og på den måde deltage i forelæsninger og øvelsestimer, alt efter hvordan den studerendes skema ser ud på den pågældende dag. Du aftaler også et tidspunkt sammen med den studerende, hvor du har mulighed for at få svar på dine spørgsmål om uddannelserne, undervisningen og studielivet på ITU. Derudover har du mulighed for at få en samtale med en studievejleder omkring ansøgning, optagelse og studievalg. IT-Universitetet byder på en kop kaffe eller en sandwich i forbindelse med besøget.

Det er muligt at følge studerende på alle bacheloruddannelserne – det vil sige studerende på Softwareudvikling (SWU), Digital Design og Interaktive Teknologier (DDIT), Global Business Informatics (GBI) og Data Science (DS). Du skal være opmærksom på, at det faglige niveau er forskelligt alt efter hvilket studieår, den studerende går på.

Et besøg som ’Studerende for en dag’ varer 3-4 timer og består typisk af forelæsning (øvelsestime hvis det giver mening) og et møde med den studerende.

En smagsprøve på studielivet

Mød Alviya som overvejer at søge ind på ITU, og derfor meldte hun sig til at være studerende for en dag. GBI-studerende Anne Sophie følger hende rundt og giver hende en smagsprøve på at læse på ITU.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Det er muligt at tilmelde sig 2 personer til hvert besøg, så har du en ven eller veninde, der også er interesseret i at være studerende for en dag, er der mulighed for, at I kan deltage sammen.
Der er i øjeblikket lukket ned for tilmelding for dette semester. Vi åbner for tilmelding igen i februar 2023.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Studie- & Karrierevejledningen.Gymnasiebesøg

Hvis du eller din lærer er interesseret i at opleve IT-Universitetet på nært hold, f.eks. i forbindelse med en studietur, så er der god mulighed for det. IT-Universitetet tilbyder gymnasiebesøg, som er for gymnasiale skoleklasser. Under besøget vil du:

 • Møde nuværende bachelorstuderende og høre om det faglige indhold på uddannelserne
 • Blive klogere på, hvordan livet som studerende ser ud og høre om studiemiljøet på ITU
 • Få en rundvisning på universitetet
 • Prøve kræfter med at udtænke it-løsninger på baggrund af en projektcase


Et besøg tager normalt tre timer, hvor klassen introduceres til studielivet på universitetet.

For yderligere information og forespørgsel om besøg, kontakt venligst kommunikationsrådgiver Stephanie Rode på srod@itu.dk

Et besøg tager normalt tre timer, hvor klassen introduceres til studielivet på universitetet.
Et besøg tager normalt tre timer, hvor klassen introduceres til studielivet på universitetet.
Et besøg tager normalt tre timer, hvor klassen introduceres til studielivet på universitetet.


Studiepraktik uge 43

Hvert år i uge 43 tilbyder IT Universitetet tre dages studiepraktik for dig, der er i gang med det sidste år på en gymnasiel uddannelse eller som har afsluttet én. Studiepraktik er for dig, der gerne vil snuse lidt til, hvad det vil sige at læse på IT Universitetet og finde ud af, om det måske er noget for dig.

Målet med studiepraktikken er at give et indblik i, hvordan man studerer hos os. Hvad læser man på kurserne, hvordan forbereder man sig, hvordan foregår projektarbejde og hvilke sociale aktiviteter, kan man engagere sig i ved siden af studierne.

I studiepraktikken kan du opleve:

 • At deltage på en rigtig forelæsning og en øvelsestime
 • At møde studerende og høre hvorfor de valgte deres uddannelse
 • At blive klogere på, hvordan livet som studerende ser ud
 • At møde en studievejleder, der kan fortælle om de mange uddannelsesmuligheder på ITU
 • At arbejde på et tværfagligt projekt, hvor du skal udtænke IT-løsninger
 • At få mulighed for at stille spørgsmål til nuværende studerende og opleve studiemiljøet

Du kan læse mere om studiepraktik på www.studiepraktik.nu.Få besøg af ITU

Der er også mulighed for at få besøg af IT-Universitetet. Med undervisningspakkerne 'Digital Dannelse' og 'Coding Classes' kommer vi ud og underviser gymnasieklasser i emner relateret til it. Du kan læse mere om de to undervisningstilbud nedenfor.


Digital Dannelse

Digital dannelse

IT-Universitetet tilbyder undervisningspakken ’Digital dannelse’, som styrker gymnasieelevers bevidsthed om, hvordan de gebærder sig i den virtuelle verden. To studerende fra IT-Universitetet kommer ud på jeres skole og underviser i 1½ time i en kombination af oplæg, diskussion og konkrete øvelser. 'Digital dannelse' fokuserer på, at eleverne bliver mere bevidste om, hvad deres færden på sociale medier betyder og bedre til at beskytte deres privatliv. De får nogle helt enkle redskaber til dette undervejs. 

Digital Dannelse har eksisteret siden 2016, og har siden været en stor succes, hvor vi har besøgt hundredevis af gymnasieklasser. I efterfølgende feedback har eleverne givet udtryk for, at undervisningen havde givet dem en større bevidsthed om i hvilket omfang, de afleverede privatlivsoplysninger til tredjepart, hvad de skulle tænke på i forhold til at bruge sociale medier, og hvordan de kunne beskytte deres privatliv med nogle ganske enkle redskaber.

Læs Gymnasieskolens reportage fra undervisernes besøg på Niels Brock Handelsgymnasium i november 2016.

I videoen til højre kan du høre Marcus og Signe give en forsmag på hvad ’Digital dannelse’er for noget. 

Fokus i undervisningen

Undervisningen styrker eleverne i:

 • at forstå hvad der er god brug af sociale medier
 • individuelt og i samarbejder at bidrage i en virtuel verden
 • at forholde sig kritisk til at deltage i kommunikation som borgere i et digitalt og demokratisk samfund
 • at være bevidste om omfanget af deres digitale fodspor 
 • at få værktøjer til at begrænse deres digitale fodspor

Du er velkommen til at kontakte kommunikationsrådgiver Stephanie Rode på srod@itu.dk, hvis du er interesseret i at høre mere. Pakken er for både STX, HTX, HHX og HF. 


Coding Classes

IT-Universitetet i København tilbyder undervisningspakken ’Coding Classes’, som giver gymnasieelever indblik i en verden med it. To studerende fra IT-Universitetet i København underviser i 1½ time i en kombination af oplæg og konkrete øvelser. Coding Classes fokuserer på, at eleverne skal opleve den skabende og kreative side af at arbejde med it. De får selv lov at arbejde med programmering og skrive koden, og når undervisningen er omme, har de lavet deres egen lille hjemmeside.

Undervisningen foregå på IT-Universitetet i København. For gymnasier i Hovedstadsområdet kan undervisningen også foregå på jeres skole. Tilbuddet er både for STX, HTX, HHX og HF. 

Fokus i undervisningen

Undervisningen styrker eleverne i:

 • at forstå hvad programmering går ud på
 • at få værktøjer til at arbejde med programmering
 • at få indblik i hvor it bliver brugt og hvad man kan med det

Kontakt kommunikationsrådgiver Stephanie Rode på srod@itu.dk hvis du er interesseret i at booke Coding Class.3 måder at få flere kvinder ind på it-uddannelserne.

Læs om Coding Classes på Sankt Annæ Gymnasium i maj 2019.

»

Eleverne bruger computerprogrammer hele tiden, men det er også meget sundt at have en lille smule forståelse af, hvad det egentlig er, de gør. Så kan man måske også være mere kritisk både i forhold til at se muligheder og begrænsninger.

Tabita Winther, gymnasielærer, Skt. Annæ Gymnasium

«