Kvinder i tech

IT-Universitetet arbejder for diversitet og en kønsmæssig balance inden for it. Dette skyldes blandt andet, at digitaliseringen påvirker os alle, og derfor er det vigtigt at både mænd og kvinder er med til at designe de nye teknologier, der skaber vores fælles fremtid.

Allerede i disse år ses det, at flere kvinder søger it-vejen. IT-Universitetet oplevede i 2017 næsten en fordobling i antallet af kvindelige ansøgere til bacheloruddannelsen i softwareudvikling.

Spørgsmålet om hvad man kan med en uddannelse i softwareudvikling bliver stadig stillet. Hvilke muligheder ligger der for én, når man står på tærsklen til erhvervslivet og studietiden er forbi? Hertil er ikke kun ét svar. En it-uddannelse åbner døren til et hav af muligheder, og der er mange forskellige veje at gå.

Nedenfor kan du møde nogen af de kvinder, der er gået it-vejen, og høre hvad de laver i dag efter at have færdiggjort deres it-uddannelse.

Alma Freiesleben: Student Developer, Siteimprove

Alma Freiesleben er Student Developer hos Siteimprove, hvor hun fik job lige efter sin bachelor i Softwareudvikling fra IT-Universitetet. Hun tager nemlig en pause inden sin kandidat for at samle viden og inspiration til sin videre uddannelse.

Hør Alma fortælle om, hvorfor hun brænder fra Softwareudvikling, og hvordan hun vil bruge sine it-kundskaber til at arbejde med mennesker, feminisme og klima.
Mia Pontoppidan: Technology Consulting Analyst, Accenture

Hør Mia Pontoppidan fortælle om, hvad det vil sige at arbejde som Technology Consulting Analyst hos det internationale konsulenthus, Accenture, hvor de har fokus på it og teknologi.

Mia har en kandidat i softwareudvikling (design) fra IT-Universitetet i København og arbejder i dag med at rådgive virksomheder i, hvordan de får succes med deres it-implementeringer.
Nina Stausholm: ph.d. studerende, IT-Universitetet i København

Hør Nina Stausholm fortælle om, hvordan det er at være ph.d.-studerende, og hvad man kan komme til at lave som forsker.

Nina er ph.d.-studerende på IT-Universitetet, hvor hun forsker og underviser. Nina har en bachelor i matematik og en kandidat i datalogi. Hun synes, det mest spændende er, at hun kan kombinere alt det, hun har lært i både matematik og datalogi og bruge det til at løse nogle problemer i verden omkring os.Kristin Kaltenhäuser: IT Graduate, Ørsted

Hør Kristin Kaltenhäuser fortælle om, hvordan det er at være IT Graduate, og hvad man kan komme til at lave som softwareudvikler.

Kristin har er kandidat i softwareudvikling (design) fra IT-Universitetet i København og oplever softwareudvikling som et kreativt håndværk, hun kan bruge i alle mulige forskellige sammenhænge, hvor hun skal finde ud af, hvordan teknologien kan bruges til at optimere forretningsgange.Anna Kato Ipsen: Softwareudvikler og konsulent, Nine

Hør softwareudvikler, Anna Kato Ipsen, fortælle om hvordan det er at arbejde som konsulent, og hvad man kan komme til at lave som softwareudvikler.

Anna har er kandidat i softwareudvikling (design) fra IT-Universitetet i København og oplever softwareudvikling som en kreativ udfordring, hvor hun skal finde ud af, hvordan man sammensætter og designer et system, som løser problemer bedst.

Tanja Danner: Director, Public & Healthcare, NNIT

Hør Tanja Danner, der arbejder som Director i Public & Healthcare i NNIT, fortælle om hvordan det er at arbejde med it og digitalisering.

Tanja har en kandidat i softwareudvikling fra IT-Universitetet i København og sidder i dag som leder, hvor hun arbejder med it-projekter, der kan hjælpe til at løse virkelige og samfundsrelevante problemer.