IT-Universitetet i København.

Ansøgerrekord for andet år i træk på IT-Universitetet

Om ITUUddannelsediversitet

5. juli 2018

Rekordmange unge har en uddannelse på IT-Universitetet højst på ønskesedlen – 11 procent flere har søgt ind i år. Samtidig er andelen af kvindelige ansøgere steget fra 22 til 28 procent.

Christopher Gad

Datamængder efterlader os med en masse ubesvarede spørgsmål

Christopher GadForskningInstitut for Business ITbig datadigitaliseringoffentlig it

28. juni 2018

Data fra fx en trivselsundersøgelse i folkeskolen skal sættes i sammenhæng, før det kan bruges til noget meningsfuldt. Lektor Christopher Gad undersøger, hvordan landets offentlige institutioner indsamler, bruger og fortolker vores data.

IoT-udviklere kalder til dataetisk revolution

IoT-udviklere kalder til dataetisk revolution

Institut for Business ITForskninginternet of thingsetikIrina ShklovskiRachel Douglas-Jones

22. juni 2018

Over hele Europa kalder IoT-udviklere til et opgør med sløset datasikkerhed og etisk tvivlsomme internetforbundne produkter, viser en ny analyse af forskere fra IT-Universitetet i København. Forskerne arbejder på at udvikle etiske retningslinjer og værktøjer, som kan hjælpe udviklerne, der designer fremtidens teknologier.

ITU lancerer videokampagne med kvinder i tech

Uddannelsediversitetkarriere

22. juni 2018

Som led i en treårig kommunikationsindsats, der skal øge antallet af kvindelige studerende på de tekniske it-uddannelser, lancerer IT-Universitetet i København en ny kampagne med kvindelige rollemodeller fra it-branchen.

Atrium på ITU.

ITU søger nye bestyrelsesmedlemmer

Om ITU

21. juni 2018

Hvem skal være IT-Universitetet i Københavns to nye eksterne bestyrelsesmedlemmer og være med til at sætte retningen for landets yngste universitet, der leverer efterspurgte it-uddannelser til det danske samfund?

Tiimo.

VIDEO: En visuel kalender til børn med ADHD

Iværksætteristartupsappsbørn og unge

21. juni 2018

Helene Lassen Nørlem og Melissa Azari udviklede som en del af deres ITU-speciale en teknologi, der gør hverdagen mere overskuelig for børn med ADHD. I dag hjælper deres produkt, smartwatch-appen Tiimo, over 100 familier hver dag.

Folkemøde

Mangel på it-specialister: ”Det skal vi finde en løsning på”

15. juni 2018

ITU satte torsdag fokus på problemstillingen med manglende arbejdskraft inden for it-området i en veloplagt Folkemøde-debat med medvirken af blandt andre uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Super Mario landscape.

Super Mario får nye udfordringer med kunstig intelligens

Institut for Digital DesignForskningcomputerspilkunstig intelligensSebastian Risi

13. juni 2018

Forskere fra blandt andet IT-Universitetet har udviklet en kunstig intelligens-algoritme, som automatisk genererer nye baner i computerspil. Teknologien kan på sigt give helt nye muligheder for at tilpasse spillenes sværhedsgrad til spillernes individuelle niveau.

ITU-forsker viser, hvordan man hacker Emmy-awards i stort amerikansk tv-show

Carsten SchürmannForskningInstitut for Datalogiit-sikkerhed

12. juni 2018

Carsten Schürmann, lektor og valgekspert ved IT-Universitetet, har demonstreret, hvordan man kan manipulere resultatet af Emmy-awards. Det skete i et interview med Nathan Fielder, vært i det populære tv-show, Nathan For You, som er med i opløbet om en Emmy.

Kjell Yngve Petersen.

ITU-forsker modtager ELFORSK Prisen for projekt om intelligent belysning

Institut for Digital DesignForskningdesigngrøn itpriser

7. juni 2018

Kjell Yngve Petersen, lektor på IT-Universitetet i København, får energibranchens forskningspris for et projekt om intelligent belysning, der både kan give energibesparelser og bedre lysforhold til brugerne.