Lene Pries-Heje.

Institutleder: ”Forskere skal være med til at påvirke den digitale udvikling”

Institut for Business ITForskningUddannelseLene Pries-Heje

21. marts 2019

Som ny leder af Institut for Business IT på IT-Universitetet står Lene Pries-Heje i front for 40 forskere, der arbejder i krydsfeltet mellem digitale teknologier, forretninger og organisationer, og mennesker. Hun mener, at udviklingen inden for blandt andet kunstig intelligens rejser vigtige spørgsmål, som kræver at forskere bidrager endnu mere direkte til udviklingen.

ITU-studerende udvikler blockchain-løsning til herberger i Californien.

ITU-studerende udvikler blockchain-løsning til herberger i Californien

Uddannelseblockchainstudieliv

18. marts 2019

Et rejselegat har sendt Alexandra Wulff til det nordlige Californien, hvor hun deltager i et iværksætterforløb ved siden af studierne. Inspireret af problemet med hjemløse i San Francisco udvikler hun en blockchain-service, der skal gøre det nemmere for virksomheder at donere til herberger.

Shamoona Rani Yousaf

Efteruddannelsekarriereledelse

15. marts 2019

For Shamoona Rani Yousaf var det tydeligt, at det var på tide til at tage en efteruddannelse, hvis hun skulle kunne følge med på den digitale rejse organisationen var startet på. Men i stedet for at lære om et helt nyt område begav hun sig ud i it-ledelse.

Algoritmer kan spore fake news.

Teknologien kan være et våben i kampen mod fake news

Institut for DatalogiForskningalgoritmerkunstig intelligensmedierLeon Derczynski

13. marts 2019

Algoritmer kan hjælpe os med at identificere falske historier, men det er ikke uproblematisk at gøre teknologien til dommer over, hvad der er sandt og falsk, siger Leon Derczynski, som forsker i automatisk sporing af fake news og misinformation på IT-Universitetet.

IT-Universitetet i København.

Nu skal der oprustes på it-sikkerhed: IT-Universitetet lancerer Center for Information Security and Trust

Carsten SchürmannForskningInstitut for DatalogiInstitut for Business ITInstitut for Digital Designit-sikkerhed

11. marts 2019

Et tværfagligt center på IT-Universitetet skal skabe grundlag for, at it-sikkerhedsniveauet i Danmark matcher nuværende og fremtidige cybertrusler.

Barbara Plank, forsker på ITU.

ITU-forsker modtager Amazon Research Award

Institut for DatalogiForskningBarbara Plankalgoritmerbevillingerkunstig intelligens

8. marts 2019

Lektor Barbara Plank fra forskningsgruppen Natural Language Processing (NLP) på ITU har modtaget den prestigefulde Amazon Research Award (ARA) for hendes arbejde med at forbedre automatisk sprogforståelse, for eksempel i digitale assistenter.

People working on computers

Uddannelsesindsats skal øge it-sikkerheden i små og mellemstore virksomheder i Danmark

Jens Christian GodskesenEfteruddannelseInstitut for Datalogibevillingerit-sikkerhed

6. marts 2019

Industriens Fond støtter med et tocifret millionbeløb en uddannelsesindsats, der udvikles i et tæt samarbejde mellem IT-Universitetet og de to rådgivningsvirksomheder Langkjaer Cyber Defence og Globeteam.

AIR Lab på ITU.

Nyt ITU-lab undersøger teknologiens samspil med følelserne

Institut for Digital DesignForskningUddannelsedesignJonas Fritsch

5. marts 2019

Teknologien er efterhånden blevet så stor en del af vores liv, at den påvirker vores oplevelse af både os selv og omverdenen. AIR Lab er et nyt tværfagligt mødested på ITU, hvor de følelsesmæssige aspekter af teknologien tages alvorligt.

Cathrine Seidelin.

Stort rejselegat sender ITU-forsker til Washington

Institut for DatalogiForskningSamarbejderbig dataforretning

28. februar 2019

Cathrine Seidelin forsker i, hvordan mindre virksomheder uden store it-afdelinger kan blive bedre til at udnytte mulighederne ved big data. Torsdag modtager hun et EliteForsk rejsestipendium på 200.000 kroner, der skal bruges til et ophold ved University of Washington.

Kan Facebook flytte stemmer?

Kan Facebook flytte stemmer?

Institut for Digital DesignForskningdemokratisociale medier

26. februar 2019

En stor del af valgkampen er i dag flyttet over på de sociale medier, hvor politikere forsøger at fange vælgernes opmærksomhed med skarpe opslag og videoer. Og de sociale medier kan faktisk flytte stemmer – også i dansk politik. Ifølge Troels Runge, som forsker i sociale medier og politik, er det dog især de mest politisk aktive venner i vores netværk, vi lader os påvirke af, når vi skal tage politisk stilling.