Brit Ross Winthereik, professor på ITU.

ITU-professor udpeget til digital vismand

Institut for Business ITForskningdigitaliseringBrit Ross Winthereik

20. april 2018

Professor Brit Ross Winthereik er nyt medlem af ATV’s digitale vismandsråd, som rådgiver samfundets beslutningstagere om muligheder og udfordringer i forhold til digitalisering.

Åbning af Forskningens Døgn på ITU.

Forskningens Døgn skudt i gang på ITU

Eventsit-sikkerhedcyberkriminalitet

20. april 2018

IT-Universitetet dannede torsdag den 19. april 2018 ramme om åbningen af Uddannelses- og Forskningsministeriets videnskabsfestival med H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind som æresgæster.

Mød ITU's etiske hackere.

Mød ITU’s etiske hackere

studielivit-sikkerhedUddannelse

18. april 2018

Hackere er ikke altid skumle typer, der er ude på at stjæle dine penge og private oplysninger. Etiske hackere bruger hackermetoder til at finde sårbarheder og forbedre sikkerheden i it-systemer. På IT-Universitetet mødes it-sikkerhedsinteresserede studerende og forskere en gang om ugen for at træne deres hacker-skills.

ITU på Folkemødet.

ITU inviterer til debat på Folkemødet: Hvordan løser vi manglen på it-folk?

Om ITUEventskarriere

17. april 2018

Hvordan sikrer vi et match mellem uddannelse og arbejdsmarked i en verden, der bliver mere og mere digital? Giv dit bud, når IT-Universitetet inviterer til debat torsdag d. 14. juni på Folkemødet.

programmering

Alle kan og bør lære teknologiens sprog

Claus BrabrandEfteruddannelseinnovationalgoritmerkunstig intelligens

16. april 2018

Med en stigende digitaliseringen af samfundet er det afgørende, at fagligheden fra økonomer, jurister, skolelærere, biologer, humanister og sagsbehandlere inddrages i udviklingen af it. Kun derved kan man sikre, at løsningerne passer til og værdi for medarbejdere og brugere, og kun derved kan man for alvor skabe innovation. Til gengæld kræver det, at de faglige medarbejdere har en forståelse for it, teknologi og programmering.

Giacomo Poderi.

Hvad sker der, når grænserne mellem arbejde og leg kollapser?

Institut for DatalogiForskning

16. april 2018

Konceptet playbour, en sammentrækning af de engelske ord ”play” og ”labour”, er centralt, når man kigger på, hvordan man skal fastholde frivillige deltagere i online fællesskaber, og dermed skabe en form for bæredygtighed. Det siger Giacomo Poderi, postdoc ved IT-Universitetet, som i et nyt projekt skal undersøge deltageres subjektive oplevelser i fællesskaberne.

Big Data Analytics pays off, new research shows.

Big data-investeringer betaler sig, viser ny forskning

Institut for Business ITForskningbig dataforretningOliver Müller

4. april 2018

I gennemsnit kan virksomheder øge produktiviteten med 3,75 procent ved at implementere big data analytics-løsninger, viser forskning fra IT-Universitetet og University of Liechtenstein. Studiet er baseret på data om mere end 800 store internationale virksomheder.

Jes Frellsen.

Maskinlæring kan forudsige effekten af genmutationer

Jes FrellsenForskningInstitut for Datalogikunstig intelligens

3. april 2018

Grundlæggende handler maskinlæring om at udvikle algorimer, så en computer kan lære at løse problemer ud fra eksempler, siger lektor Jes Frellsen, hvis forskning bl.a. viser, at maskinlæring kan bruges til at forudsige effekten af genmutationer.

James

Digitaliseringen forandrer forholdet mellem staten, virksomhederne og borgerne

ForskningJames MaguireInstitut for Business ITdigitaliseringoffentlig it

22. marts 2018

Danmark er ved at få en central rolle, når det kommer til distribution af data. Postdoc James Maguire undersøger, hvad det egentlig betyder, at Apple, facebook og Google bygger datacentre på dansk grund.

Clockwork Trader.

Ny studenter-startup vil gøre det nemt at handle med kryptovalutaer

IværksætteristartupsblockchainITU Business Developmentfintech

20. marts 2018

Julien Protain og Samy Tessier står bag Clockwork Trader – en ny portal, som vil give danskerne mulighed for at købe kryptovalutaer som bitcoin og Ethereum både billigere og nemmere end hidtil muligt. Platformen lanceres efter planen senere i år, og virksomheden er skudt i gang med en investering på 225.000 kroner fra ITU Business Development og Syddansk Innovation.