Forskere vil afdække dansk blockchain-potentiale.

Forskere vil afdække dansk blockchain-potentiale

Institut for Business ITForskningblockchainforretningRoman Beck

15. januar 2019

Forskere fra IT-Universitetet vil skabe overblik over danske virksomheders blockchain-satsninger for at analysere og afdække mulighederne ved teknologien. Industriens Fond har bevilliget 1,3 millioner kroner til projektet, og analysen er klar i marts 2019.

Er data det nye guld?

Er data det nye guld?

Institut for Business ITForskningbig dataBrit Ross Winthereik

20. december 2018

Data bliver tit kaldt ’det nye guld’ eller ’det nye olie’. Men giver det mening at sammenligne data med dyrbare råstoffer? Ifølge professor Brit Ross Winthereik er der stor forskel på databrug i den private og i den offentlige sektor. Især når det gælder offentlige data mener hun ikke, at samtalen bør handle om guld eller olie, men i stedet om, hvordan data kan hjælpe os med at skabe et mere retfærdigt samfund.

Philippe Bonnet, professor på ITU.

Lokale datacentre kan blive bæredygtige alternativer til tech-giganterne

Institut for DatalogiForskningdatalagringgrøn itPhilippe Bonnet

20. december 2018

I dag opbevares en stor del af vores data i kæmpemæssige datacentre ejet af techgiganter som Amazon og Google. Lokale datacentre kan i fremtiden udgøre et bedre og mere bæredygtigt alternativ, mener ITU-professor Philippe Bonnet, som eksperimenterer med lokale datacentre på Orkneyøerne i Skotland.

Bliver jeg overvåget af mine gadgets?

Bliver jeg overvåget af mine gadgets?

Institut for Business ITForskninginternet of thingsprivacyIrina Shklovski

14. december 2018

Flere og flere internetforbundne gadgets indfinder sig i vores hjem - fra digitale assistenter til intelligente termostater og talende Barbie-dukker. For at kunne fungere, indsamler disse apparater data om os. Men hvor havner disse data egentlig, og kan vi stole på, at de bliver behandlet på en sikker og etisk forsvarlig måde? Ifølge ITU-lektor Irina Shklovski bør man tænke sig om, før man kobler smarte, internetforbundne produkter på hjemmenetværket. Hør hende fortælle om digital overvågning i videoen her.

Mads Tofte til afskedsreception på ITU.

IT-Universitetets første rektor takkede af

Om ITUMads Tofte

13. december 2018

Mads Tofte, som har spillet en central rolle i opbygningen af IT-Universitetet siden grundlæggelsen i 1999, blev hyldet for sin indsats af studerende, ansatte, erhvervsfolk og politikere ved en afskedsreception onsdag den 12. december.

IT-Universitetet i København

Carlsberg-midler til forskning i kirurgirobotter og AI på dansk

ForskningInstitut for DatalogiInstitut for Business ITkunstig intelligensrobotterNatalie SchluterbevillingerBarbara Plank

6. december 2018

Carlsbergfondet har støttet tre projekter på ITU ved årets uddeling af forskningsmidler. Midlerne går blandt andet til forskning i kirurgirobotter og metoder til at skabe bedre AI-løsninger på dansk.

Steffen Dalsgaard.

5,8 millioner til forskning i teknologi og klimaadfærd

Institut for Business ITForskninggrøn itSteffen Dalsgaard

5. december 2018

Steffen Dalsgaard fra IT-Universitetet har modtaget 5,8 millioner kroner fra Det Frie Forskningsråds Sapere Aude-program til at undersøge, hvordan datateknologier kan understøtte mere klimavenlig adfærd.

Gør de sociale medier os asociale?

Gør de sociale medier os asociale?

Institut for Digital DesignForskningsociale medierLisbeth Klastrup

29. november 2018

Bliver vi mindre sociale af at være på de sociale medier? Det giver Lisbeth Klastrup, som forsker i sociale medier og digital kultur, sit bud på i videoen her. Hun mener, at det er vigtigt at huske på, at mediebrug forandrer sig - i dag er unges telefonsamtaler med vennerne for eksempel rykket over på de sociale medier. Hun fortæller også, at de sociale medier har skabt nye måder at være social på.

Emilie Hvashøj.

Fra ingeniør til digital design: ”Sindssygt god kobling mellem min bachelor og det, jeg lærer nu”

Institut for Digital DesignUddannelsestudielivdesign

22. november 2018

Efter en ingeniørbachelor havde Emilie Hvashøj lyst til at gøre sin profil mere digital. Hun fandt den helt rigtige blanding af teknologi og design på kandidatuddannelsen Digital Design og Interaktive Teknologier.

Christian Østergaard Madsen.

ITU-forsker: Sådan får vi bedre digital sammenhæng

Institut for DatalogiForskningdigitaliseringoffentlig it

20. november 2018

Regeringens ambitioner om at skabe bedre digital sammenhæng kræver analogt samarbejde på tværs af myndighederne – blandt andet om harmonisering af data og fordeling af opgaver, skriver adjunkt Christian Østergaard Madsen. Debatindlægget er bragt på Altinget.dk den 20. november.