Søren Engel

Bachelor i Softwareudvikling. Senior Developer hos Netcompany A/S.

HVEM?

Jeg er et år fra at runde det skarpe 30 og er født og opvokset i havnebyen Helsingør. I dag bor jeg med min kæreste i København, hvor jeg efter arbejde ofte nyder en kold øl med venner og kollegaer. Fritiden bruger jeg gerne på at holde mig opdateret på nye teknologier, blandt andet via Twitter, hvor jeg også selv er meget aktiv under @soren_engel.

HVOR?

I dag arbejder jeg som Senior Developer i it-konsulenthuset Netcompany A/S, hvor jeg har været ansat siden marts 2014. Før det var jeg ansat som Software Analyst i virksomheden Nexcom A/S, hvor jeg forinden var ansat som deltidssoftwareudvikler, mens jeg stadig var under uddannelse.

HVAD?

Til daglig udvikler jeg SharePoint-baserede internetløsninger til en række af Netcompanys kunder. Her arbejder jeg med nogle af de nyeste teknologier og værktøjer inden for front-end udvikling, såsom Sass, Node.js, AngularJS og Gulp. For at skabe den største værdi for kunderne kræver mit job en forståelse af den enkelte kundes forretning samt en dyb indsigt i opbygningen af software og de teknologier, som jeg arbejder med. Gennem de tekniske kurser jeg har haft på ITU, har jeg opbygget et solidt fundament inden for de generelle principper, som anvendes inden for softwareudvikling, samt metoder til hurtigt at kunne tilegne mig ny viden. Dette er i bund og grund det vigtigste at tage med sig, da teknologierne hele tiden fornys, og kunderne har brug for nye og optimerede løsninger.

HVORFOR?

Jeg valgte at studere Softwareudvikling på ITU på grund af det tværfaglige indhold i uddannelsen. I modsætning til andre lignende uddannelser har ITU fokus på at skabe en bred profil, der giver kompetencer inden for design og udvikling af software, men også indenfor kommunikation, formidling og forretning. Det har givet mig mulighed for både at beherske den mentale udfordring, det er at udvikle komplekse it-løsninger, samt evnen til at rådgive om disse på en effektiv måde. Netcompany giver mig mulighed for at benytte alle disse fagområder i min dagligdag.

DET BEDSTE RÅD

Sørg for at følge med i kurserne, også dem som ikke er teknisk tunge. Selvom man i it-faget arbejder med teknisk tunge og komplekse problemstillinger, er det vigtigt at have kendskab til blandt andet kommunikation, forretning og organisation. Det gør, at du effektivt kan forstå og sætte dig ind i kundernes arbejdsgange og behov, og at du kan formidle, hvordan en given it-løsning vil kunne gøre dem endnu dygtigere.