Prestigefyldt pris til ph.d.-afhandling om programmeringssprog

Fabrizio Montesis ph.d.-afhandling fra IT Universitetet om ’Choreographic Programming’ er blevet kåret til 2014s bedste af European Association for Programming Languages and Systems (EAPLS).

Marco CarboneForskningpriserInstitut for Datalogi

EAPLS giver prisen til årets mest originale og indflydelsesrige bidrag til forskningen inden for programmeringssprog og -systemer. En jury af 25 internationale eksperter konkluderede, at Fabrizio Montesis afhandling skilte sig ud i et felt af stærke kandidater.

"Dette er en meget prestigefyldt pris inden for programmeringssprog, og vi er alle meget stolte af Fabrizios præstation. Afhandlingen dækker både teoretisk og anvendt datalogi, hvilket afspejler visionen her på universitetet. Jeg er ikke i tvivl om, at resultaterne vil påvirke, hvordan vi i fremtiden vil programmere distribuerede systemer”, siger lektor i softwareudvikling på IT-Universitetet Marco Carbone, som var Montesis vejleder.

Juryen fremhævende, at Montesi har skabt resultater, der er interessante inden for både teoretisk datalogi og praktisk programmering, og kan være et betydeligt fremskridt inden for forskningsfeltet.

"Forfatteren kommer med mange nye resultater og ideer, der er væsentlige fremskridt for feltet, og flytter choreographies nærmere henimod at blive en praktisk måde at programmere sikre distribuerede systemer," skrev en af dommerne.

Læs mere her.