Statsministeren overrakte erhvervspris på ITU

IT-Universitetet dannede torsdag den 26. maj ramme om uddelingen af FSR Marshs Erhvervspris 2016. Prisen gik til robotsuccesen Universal Robots, som ITU-forskeren Kasper Støy har været med til at grundlægge.

IværksætteriOm ITUrobotterITU Business DevelopmentKasper Støy

En robotarm til industrien er blevet til en international megasucces for virksomheden Universal Robots. Torsdag blev virksomheden hædret for sit bidrag til dansk erhvervsliv med FSR Marshs Erhvervspris på 35,000 kroner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen overrakte prisen til teknisk direktør Esben Østergaard i ScrollBar på IT-Universitetet.

Statsministeren roste Universal Robots for dens hurtige og imponerende vækst. 

- Dansk økonomi og dansk erhvervsliv er udfordret på mange områder. Vi skal have bedre gang i væksten, og vi skal have flere arbejdspladser. Udfordringerne er til at få øje på. Bare for at nævne et eksempel, er der de sidste 20 år ikke skabt en virksomhed med mere end 1000 ansatte. Det siger noget om de muligheder, som suser forbi vores land. Men er mulighederne omvendt store, hvis vi handler ansvarligt og tænker os om. Jeg synes dagens prisvinder er et stjerne godt eksempel på, hvad der skal til, hvis vi skal aflevere et Danmark, der er stærkere, til næste generation, sagde Lars Løkke Rasmussen i sin tale til prisvinderen.

Universal Robots blev stiftet i 2005 af Esben Østergaard, Kristian Kassow og Kasper Støy på Syddansk Universitet. I dag har virksomheden 200 distributører i 50 lande, og virksomhedens robotarme anvendes til produktion i virksomheder som Oticon, Johnson & Johnson og BMW.

Kasper Støy er i dag lektor på ITU, hvor han netop har søsat en ny robotvirksomhed, Flow Robotics, med støtte fra ITU Business Development.

Mere information

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk