Valgfrie kurser
I løbet af tredje og fjerde semester skal du læse to valgfrie kurser af hver 7,5 ECTS. Hermed har du mulighed for at specialisere dig i lige netop det hjørne af it-ledelse, som er mest relevant for dig. Kurserne udbydes som hovedregel som weekendseminarer og forløber over to weekender: Fredag fra kl. 9.00-21.00 og lørdag fra kl. 9.00-16.00. Der er fuld forplejning begge dage. Enkelte kurser kan blive udbudt som seminarer fordelt på hverdage.
Udbuddet af valgfrie kurser tilpasses de studerendes og tidens behov og kan derfor variere fra semester til semester. Vi er altid lydhør overfor forslag til nye valgfag, men kursets oprettelse afhænger af, om vi har undervisningsressourcer, og om der er nok tilmeldte.
Nedenfor kan du se de valgfrie kurser for foråret 2020 og efteråret 2020. Vær opmærksom på, at porteføljen kan have ændret sig, når du skal tage dine valgfrie kurser:
Valgfrie kurser i efteråret 2020 er:
Digitalisering i det offentlige giver indsigt i offentlig digitalisering, herunder digitaliseringsstrategier, modenhedsmodeller, borgerperspektiver og kanalhåndtering, lovgivning, skøn og digitalisering samt forståelse og modellering af administrativ praksis med henblik på digitalisering med mere. Læs mere om digitalisering i det offentlige her.
Enterprise Architecture giver en indføring i enterprisearkitektur baseret på internationalt anerkendte modeller og metoder. Den samlede proces fra strategisk planlægning til konkret arkitekturarbejde belyses. Læs mere om Enterprise Architecture her.
It-projektledelse og porteføljestyring gør den studerende i stand til at analysere, reflektere over og styre et it-projekt i en organisatorisk kontekst. Første del af kurset introducerer til koncepter, teorier og forskrifter for, hvordan man praktiserer projektledelse og porteføljestyring. Anden del af kurset viser hvordan og hvorfor disse koncepter, teorier og forskrifter ofte fejler i virkeligheden. Nye metoder og teori baseret på, hvad der rent faktisk sker i praksis, introduceres og diskuteres. Læs mere om It-projektledelse og porteføljestyring her.
Jorden rundt på 4 dage - digital transformation i et globalt perspektiv: Innovation kræver inspiration til at tænke nyt. Input hertil kan med fordel hentes fra verden omkring os. I kurset sættes der fokus på digitale trends og transformation i et globalt perspektiv med henblik på at informere praksis i danske virksomheder og organisationer. Læs mere om Jorden rundt på 4 dage - digital transformation i et globalt perspektiv her.
Valgfrie kurser i foråret 2020 var følgende:
Visionær ledelse i den datadrevne organisation tilbyder metoder til kritisk og konstruktivt at omfavne de nye muligheder, som store datamængder tilbyder til den visionære leder. Kurset giver en tilgang til data i organisationer, hvor lederen fortolker og forstår data gennem sin egen ekspertise snarere end at se data som neutralt instrument til at ’læse’ organisationen. Læs mere om visionær ledelse i den datadrevne organisation her.
Forandringsledelse og implementering giver en generel forståelse for organisatorisk forandringsledelse med fokus på indsigt i og eksempler på implementering af it-baserede forandringsprojekter. Læs mere om forandringsledelse og implementering her.
Enterprise Architecture giver en indføring i enterprisearkitektur baseret på internationalt anerkendte modeller og metoder. Den samlede proces fra strategisk planlægning til konkret arkitekturarbejde belyses. Læs mere om Enterprise Architecture her.
Du har også mulighed for at erstatte et valgfrit kursus med et projekt, som du definerer i samarbejde med en underviser. På den måde kan du skrive indenfor præcis det område, der passer til din profil.
Du kan også vælge kurser fra andre udbydere af masteruddannelser, men vær opmærksom på, at du i så fald skal søge om merit, hvilket kan tage tid.
Dit masterforløb afsluttes med, at du skriver et masterprojekt indenfor et selvvalgt emne, der knytter sig til ledelse af it. Du bestemmer selv, om du vil strække masterprojektet over et eller to semestre. Det kan afhænge af udbuddet af de valgfrie kurser, du ønsker at læse. Starter du på masterprojektet allerede på tredje semester, læser du dine to valgfrie kurser sideløbende. Venter du med at skrive masterprojektet til det sidste og fjerde semester, har du færdiggjort dine valgfrie kurser forinden.
Uanset hvad du beslutter dig for, indledes forløbet med masterprojektet med et informationsmøde. Her er fokus på de praktiske rammer, problemformulering, metoder samt krav og forventninger til masterprojektet og ikke mindst sparring omkring valg af vejleder. Mødet afholdes midt i hvert semester. Masterprojektet afsluttes med et mundtligt forsvar i slutningen af fjerde semester. Hele uddannelsen afsluttes med en dimissionsfest i juni med middag for alle masterdimittender.